29 June 2010

end of my industrial training....



tanggal 28hb jun2010...berakhirlah sesi praktikal saya selama 10 minggu di Zoo Negara....banyak sangat kenangan manis n pahit...tapi semuanya pengalaman yang berharga...saya xkan lupa semua kat zoo..terutama haiwan2 yg ada dlm pic kat atas ni...

week 1&2-vet hospital



terima kasih kat supervisor Dr naim yg xbyk bercakap..walaupun hanya mengangkat kening jer,tp terima kasih sbb selalu guide n buat kami tersenyum gembira bila Dr senyum..^_____^.

terima kasih kat luvly Dr sarah yg sangat cun..amoi yg sgt cantik..i luv u Dr Sarah,u r so nice n sweet...gonna miss u alot~!! (fav Dr Sarah:" that very nice...n tepat2 kul5pm,"jum balik-balik.suruh kami blk secepat mngkin.haha.)...Dr felix,thanxss for ur support..kpd Mr Khairul yg selalu membuli dak2 praktikal..(tuan muda kat hosp)..hehe...TAPI xsangka tuan khairul rili gud at COOK...waa manyak pandai masak..4hari berturut2 kami wat kenduri kat hospital vet tu until last day..terima kasih tuan khairul,gonna miss ur cook..ida,miza,pauline,su,n rasmus,i hope to c u again..lots of laf we had shared 2gether....kat encik amin kitchen...trimas atas segala nasihat..u r a gud dad...trima kasih sbb rawat luka sy aritu...byk gile darah kluar..sori susahkan cik amin...tp u take a gud care of us...siap ajak makan2 kat umah cik amin..special thanx 2 u~n semua staff kat kitchen...


week3 kat Children World...


THANXS to en.hassan..yuyu,uncle garnesan, ja'a,nadiah,mark,n tawan2 (abg man)..gelak tawa tyme interactive xkan dilupa..(.cik hassan:"xpe laa,buat gitu2 jerr..bukan nak lengkap sangat pon...")...haha..cik hassan yg baek hati..hik3






week4-reptile house..





rili respect de way u treat us like ur own family...sangat2 menghargai segalanya..seronok bley maen2 ngan ular,masuk kandang buaya..tangkap katak..bakar2 daging n ayam...(sedaPP)...lots of memories with encik hafiz,cik mi,cik im,wawa,riffa,cik hamdan n parwaiz....xkan lupa tyme nak g rehat kul 10am,mkn same2..huu..bekfes duk satu meja..(huhu,winduu..u_u)......


terima kasih cik mi n cik im sbb buat ni utk kami;)..sampai luka2 jari..huu,sgt terharu...chantek..akn ingt sampai bila2...


week 5-Savannah....


supervisor encik musa...byk tolong kami siapkan projek+blanja minum..sori sbb xdpt kua mkn nasi lemak skali..jadual kenduri dah penuh tyme nak abis praktikal aritu.huuu..nway,tQ encik Musa..terima kasih juga kat abg edi..sbb tolong kami disaat kami perlukan bantuan(tyme kna buliiii)..teman kami berbual...cakap ganu+kecek klate,klaka...hehe..to daus n fitri,terima kasih..minta maaf kalu ada slh atau silap..kat tay n ying,gud lux wif ur study;)


week 6-Mammal Kingdom+Ape centre


thanxs to..supervisor,encik ishak...john,mus,dik daus;P, haiza,ena,along,n encik ramli...xkan lupa kwn2..trima kasih lyn kami ngan elok2..sori kalu ada menyusahkan korang..ada gurauan yg agak kasar ke..minta maaf yer..hee..tyme maen anak ayam tu mmg xleh blah..bg freedom lu kunon sbm jadik mknan mangoose,binturong n kucing batu...huu....tp bab yg anak aym tu masuk longkang mmg klaka..;D comot tu latih dia jgn berak merata2 keyh...hahaha,,abis sume harta benda org dia nak 'tanda'..apa kes..hehehe...nway,terima kasih semua..sorii xsempat jumpe korg tyme last day tuh..kejar masa...xsempat nak naik ke MK n Ape centre..huu..-_-sowii



week 7-bird house



hurmm..a very busy section wif lots of physco staffy..;P special thanxs to nathan,akmal hadi, ravi,yob,din,sarjan,zul,encik li,ana n anoi...walaupon timbul kontroversi antara kite semua..tp kami dah leh trima ngan hati terbuka...masalah yg timbul bkn salah staff2..minta maaf kalu ada slh silap...dah lupakan ape yg berlaku..tutup cite lama..kita buka buku baru...walau mmg buat keje plg berat n banyak kat bird house nk bandingkan dgn section laen...mmg saiko habis..tp semuanya sweeet memories..hehe..neway, trima kasih kat ravi sbb blanja mkn2 last day aritu..mmg gelak je sepanjang masa..volume terlalu kuat,tp kami epii..sebbaek xkena campak ke laut jer,haha..so harap xde sape2 kecik hati dah...k;)


week 8-bear complex



terima kasih kat pak shukor...sbb tolong kami sepanjang kami berada kat bears+holding....insyaallah sy akn cuci gamba2 yg pak shukor nak tu...trimas juga kat anis,mai, rasyad and cik nizar..xlupa gak kat azrul yg wat research pasal otter tu..sori xsempat bg measurement otter nyer exhibit..been busy...huhu..wish u lux wif ur research;))


week 9-education

to encik eddy and miss ed...thanxs for the t-shirt...n certificate for MNS programme...it was unforgettable moment..glad dat u guys hepi wif our talk n presentation on dat day...encik eddy, minta maaf kami xdapat join dinner tu..ya,like u said..we DO have our own REASON:) ...neway, thanxs again to mr.edy n miss edwina;))



huhu...i'm gOnna miss all my pets...miss zoo negara..i wish zoo negara will have a bright future~...omg..i miss zoo negara olrediiiiiiiii.... =_(
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget