05 July 2014

Resepi nasi ayam madu mudah

Hai ...salam ramadhan 

Hehe td semua cam malas nak masak untuk bebuka..so ingat nak buat lauk simple je la.. Sup ayam+Telur dadar...tapi hehe tapiii...tetiba kita tingat kat feveret kesygn..nasi ayam hehe...last minit decide nk wat nasi ayam(ghinduu kot;p)... Kelam kabut kita pun search resepi kat tenet,jumpa la link blogger ni..cam senang jer.. Penah buat dah dlu2..skang da lupa..thank u si manis,for sharing resepi;))

http://kasihaleeya.blogspot.com/2013/07/resepi-nasi-ayam-simple-tapi-sedap-buka.html?m=1

So step by step kita follow..tapi ada la jugak kita tak follow bulat2...sebab nak cepat haha almaklum r dah nak kul6 baru nak start masak td hahaha...

Yang lagi lawak...time nak rebus ayam tu, garam habis kot..kami lupa nak beli yang baru..padahal semalam dah tau abis..arini hari sabtu, semua cam malas nak kua rumah...disebabkan terpaksa jugak la saya start engine kereta..pergi kedai runcit berdekatan haha..masa otw pergi kedai tu..dalam kepala tingat cerita P.Ramlee yang dia bagi pak mertua garam gula tu untuk birthday;p haha..baru tau pentingnya garam gula dalam kehidupan..kena ada masin manis pahitkan..kalau tak bukan "life" la namanya ;))

Disebabkan hal yang demikian..terlambat sikit laa masak nasi ayam tu, yang lauk semua settle kejap jer...so kami bebuka dengan kurma dulu..pas solat maghrib,kami balunnn~~ ;p

Tadaaa!
Tapi kannn.. Tak sempat nak buat part sos tu..haha last minit nya projek

Ayam dah rebus ni peram ngan sos tiram+Sedikit halia(cincang halus)+madu.. lam 20-30min..kemudian, goreng kejap






Okay selamat mencuba ;D


P/s: awk..kita msk sendiri laa..bkn beli kat bazar;p hehe



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget